top of page

LISA

Programma, communicatie en publiekswerking

lisa@mundana.be

Lisa is geboren in Haïti en getogen in Antwerpen. Ze studeerde Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Antwerpen en Latijns-Amerika studies aan het Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns-Amerika (CEDLA) in Amsterdam. 


Levenservaring deed ze op tijdens een uitwisselingsjaar in Guatemala en tijdens haar scriptieonderzoek naar lokale cinema in de Peruaanse hoogvlakte. Werkervaring deed ze op als sociologe voor het Belgisch Ontwikkelingsagentschap in Ecuador. 


Lisa vindt verhalen vertellen het mooiste dat er is. Ze is medeoprichter van het online Latijns-Amerika tijdschrift conSentido. Als freelance journalist volgt ze Latijns-Amerika op voor MO.be en MO* magazine met speciale aandacht voor het vredesproces in Colombia, migratie, mensenrechten, sociaal activisme, creatief straatprotest, vrouwenrechten en de nieuwe feministische golf die de regio met hoop overspoelt.

In 2018 openden Lisa en haar echtgenoot Javier samen Latijns-Amerika centrum Mundana vzw, een cultuurcafé voor ontmoeting, kunst en cultuur.


Lisa was in 2021 genomineerd voor de Carla Atzema Soroptimistprijs voor haar schrijven over feminismes in Latijns-Amerika.

DSC_3413.jpg
Lisa: Nuestro equipo
bottom of page