top of page

SOLO EXPO VAN RAFAEL VON GRUMBKOW
AS PIPAS NO CÉU DE ANTWERPEN

Juli-Augustus-September 2019

De geschiedenis van vliegers is gevuld met mysteries, legendes, symbolen en mythen, maar vooral van magie, schoonheid en betovering. Alles begon toen de primitieve mens zich realiseerde dat hij beperkt was tot het vermogen van de vogels om te vliegen. Deze frustratie was het motto voor hem om vleugels te geven aan zijn verbeelding.

De vlieger heeft zijn oorsprong in het Verre Oosten en zeker in China, waar hij 3000 jaar geleden werd geboren.

In Brazilië arriveerden de vliegers bij de Portugese kolonisten en werden erg populair, met verschillende namen afhankelijk van de regio, zoals pipa, raia, papagaio en andere varianten. In wezen gemaakt van bamboe, zijdepapier en draad, kunnen de vliegers thuis worden voorbereid en gaan veel verder dan de traditionele driehoekige vorm: er zijn verschillende manieren om het luchtruim te kleuren!

Het is nog steeds een zeer wijdverspreide activiteit in alle regio's van Brazilië, zowel voor de kinderen als voor de groten.

Kom meer te weten en ontdek de kleurrijke wereld van Rafael, een gepassioneerde Braziliaan die al sinds zijn jongste leeftijd zijn eigen pipas maakt en die regelmatig deelneemt aan evenementen in Frankrijk, België, Nederland en Brazilië om deze populaire kunst te promoten of om te concurreren met pipeiros van over de hele wereld.

Solo expo van Rafael von Grumbkow As pipas no céu de Antwerpen: Event
bottom of page