top of page
WhatsApp Image 2023-02-27 at 12.52.35.jpeg

VAN ECUADOR TOT ANTWERPEN: THE RIGHT TO SAY 'NO', SOFA TALK

1 maart 2023
20:00

Op woensdag 1 maart organiseert Mundana samen met Catapa, GreenOffice Uantwerpen, Uantwerp Climate Team en USOS een sofa-gesprek met de Ecuadoraanse milieu- en mensenrechtenactiviste Nathalia Bonilla Cueva. Het gesprek maakt deel uit van Catapa’s jaarlijkse Speakers Tour waar activisten uit Latijns-Amerika hun verhaal doen over het verzet van gemeenschappen tegen mijnbouw in het continent.


Ga in ons gezellige Mundana in gesprek met Nathalia Bonilla over hoe bewegingen en burgers nee zeggen tegen mijnbouw en en ja tegen een andere manier om onze samenleving te organiseren.


Bonilla werkt voor de ngo Acción Ecológica rond regenwoudbescherming en de rechten van diverse gemeenschappen die in bedreigde ecosystemen en leefgebieden leven. In die context focust ze ook op (illegale) mijnbouw en hoe die tegenover afroecuadoriaanse gemeenschappen een vorm van milieuracisme is. Ze werkte onder andere mee aan de Quito sin minería-campagne die een volksraadpleging afdwong om te stemmen over een mijnbouw-verbod.


Er zal een tolk aanwezig zijn om het gesprek van het Spaans naar het Nederlands te vertalen.


Woensdag 1 maart om 20:00

Mundana vzw. Paardenmarkt 74, 2000

Van Ecuador tot Antwerpen: The right to say 'No', Sofa talk: Service
bottom of page