top of page
_MG_1156_MG_1156.jpg

EXPO RESISTENCIA. FEMINISME EN SOCIAAL PROTEST IN CHILI.

Gegidste multimedia rondleiding

Gezien de coronacijfers en de maatregelen van de regering zal Mundana de deuren sluiten en de komende maand geen culturele activiteiten laten doorgaan. De tentoonstelling kan daarom niet meer doorlopend bezocht worden.

De gegidste multimedia rondleiding van de tentoonstelling met aandacht voor de historische en sociaal-politieke achtergrond van de gebeurtenissen in Chili kan wel veilig plaatsvinden. Contacteer ons via info@mundana voor meer info en om te boeken.


Prijs per persoon 10 euro (voor groepen van 5 tot 9 personen)
De rondleiding kan ook plaatsvinden met minder dan 5 personen, maar dan aan de prijs voor vijf personen, namelijk 50 euro.


De coronamaatregelen ivm culturele activiteiten worden gerespecteerd. Wij vragen iedereen een mondmasker te dragen bij het betreden van en rondwandelen in de tentoonstellingsruimte.

Meer info: info@mundana.be of 0495 40 99 89

Mundana vzw, Paardenmarkt 74 in Antwerpen


Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op 8 maart dit jaar stelde Mundana samen met de Chileense fotografen Úrsula Fadić Peña en Nicole Kramm Caifal de tentoonstelling ResistenciA. Feminisme en Sociaal protest in Chili samen. Deze duotentoonstelling vertelt een krachtig fotografisch verhaal over de rol van de feministische bewegingen in de roep van Chilenen om een andere model van samenleven. Een intiem en persoonlijk portret van een gezamenlijke strijd voor meer gelijkheid en gerechtigheid die volgens velen een nu of nooit betekent. 

 

Ondertussen heeft de pandemie voor een sterk veranderd protestlandschap gezorgd. Het geplande referendum over een nieuwe grondwet dat in april zou plaatsvinden is uitgesteld naar oktober. Mensenrechtenschendingen duren voort, nu onder het vaandel van de coronamaatregelen. Maar Chilenen zijn het er over eens dat de sociale revolutie nog niet gestreden is. Het straatprotest nam dan wel af, het sociaal protest neemt alternatieve vormen aan. Een jaar na wat in Chili de ‘sociale explosie’ wordt genoemd flakkert het protest terug op. De positie van president Piñera en de manier waarop zijn regering omgaat met de gezondheidscrisis worden sterk bekritiseerd. Intussen lopen er rechtszaken tegen schuldigen van de gewelddadige staatsrepressie tijdens de aanhoudende protesten die in oktober vorig jaar losbarstten. 

ResistenciA. Feminisme en sociaal protest in Chili.: Service
bottom of page