portada%2520encuentro_edited_edited.png

POËZIEFESTIVAL

Encuentro de la Palabra Mundana

Zaterdag 24 juli 2021 op het buitenterras van Mundana: 

Om 11:00 Poëzie-Leescirkel met Manuel Gigena
Om 15:00 Grafisch kunstenares Sadrie Alves zorgt live voor een artistieke Mundana raamschildering van het gewonnen gedicht van een online-poëzie wedstrijd 

Om 16:00 Tertulia Encuentro de la Palabra Mundana 


Na een moeilijke winter tijdens dewelke we samen het corona-viris een knockout bezorgen, lanceert Latijns-Amerika centrum Mundana op zaterdag  24 juli het Poëziefestival Encuentro de la Palabra Mundana.


Om 11:00 Poëzie-Leescirkel met Manuel Gigena, om 15:00 zorgt grafisch kunstenares Sadrie Alves live voor een artistieke Mundana raamschildering van het gewonnen gedicht van een online-poëzie wedstrijd en om 16:00 Tertulia op het buitenterras van Mundana met een dichter, muzikant en vrij voorleesmoment van Vlaamse en Latijns-Amerikaanse poëzie. 


De Tertulia van het Poëziefestival Encuentro de la Palabra Mundana op zaterdag 24 juli om 16:00 zal live gestreamed worden op de Facebook-pagina van Mundana.

Voorbereidende activiteiten in aanloop naar de het Poëziefestival Encuentro de la Palabra Mundana op 24 juli:


·       Weekelijks ontvang je als deelnemer van het Poëziefestival Encuentro de la Palabra Mundana  een Belgisch of Latijns-Amerikaans poëzie-pareltje via Whatsapp.

·       Oproep om jouw favoriete gedicht, zelf gecomponeerd of van de hand van een dichter, op te sturen naar info@Mundana.be ten laatste 15 juli 2021. Mundana selecteert de juweeltjes en prijkt ze op de gevel en in de ruimte van Mundana. 

·       Mundana bezoekers kunnen online genieten van de documentaire O Amor Natural.  De Braziliaanse dichter Carlos Drummond de Andrade geeft inzicht over hoe poëzie onze zinnen streelt.

·       Online video-interview van Jasper Vervaeke, Universiteit Antwerpen Faculteit Letteren, waarbij we inzoomen op Latijns-Amerikaanse literatuur en poëzie.


Inschrijving voor het Poëziefestival Encuentro de la Palabra Mundana op 24 juli 2021 en de voorbereidende activiteiten via de Mundana website vanaf 15 juli 2021.


Het aantal deelnemers voor dit buitenlucht Poëziefestival Encuentro de la Palabra Mundana op het terras van Mundana op zaterdag  24 juli, met om 11:00 de poëzie leescirkel met Manuel Gigena en om 16:00 de Tertulia, zal bepaald worden door de in juli ‘21 geldende covid19 kleurencode van de overheid die het vastgelegde alarmniveau van de barometer volgt.

​​

Met de Tertulia van het Poëziefestival Encuentro de la Palabra Mundana op  24 juli 2021 kunnen Vlamingen en Latijns-Amerikaanse Vlamingen elkaar vollop terug ontmoeten en samen proeven, online en in heerlijke frisse buitenlucht, van Belgische en Latijns-Amerikaanse cultuur.

Mundana, is in come-back modus, en met de immers gekende rode draad wendt Mundana kunst als hefboom aan, om het samenleven in diversiteit wind in de zeilen te geven en alzo de algemene doelstellingen van het integratiebeleid van de Vlaamse overheid (https://www.integratie-inburgering.be/) te ondersteunen.Corona-veiligheid en duurzaamheid? Alle culturele activiteiten worden door Mundana onder de loep genomen met het COVID Event Risk Model (https://www.covideventriskmodel.be/) van de Vlaamse Overheid en de groeneVENTscan van OVAM (https://www.groeneventscan.be/).