2019 © mundana antwerpen

LA-AMERIKAANSE TEXTIEL - WORKSHOPREEKS: MAPUCHE WEEFTECHNIEKEN

9 en 16 november 2019
10:00

Latijns-Amerikaanse textiel heeft veelvuldige functies; decoratief, ceremonieel, als gebruiksvoorwerp en als conceptuele kunst om de leefwereld van de inheemse bevolking op het continent weer te geven. Iedere regio, en zelfs dorp, gebruikt zijn eigen kleuren, symbolen en patronen. Ontdek een stukje Latijns-Amerika via de wereld van de textielkunst van dit diverse continent. Deze maand november beginnen we met Zuid-Amerikaanse Mapuche textiel:

Tijdens deze twee sessies leren we verschillende weeftechnieken van de inheemse Mapuche cultuur uit het zuiden van Chili. Zij gebruikten textiel om hun culturele rijkdom uit te drukken. We gaan zelf aan de slag met de aangeleerde technieken. Na de twee workshop beheersen we de basiscompetenties om van gewoven textiel onze eigen ontwerpen te creëren.

Gabriela Villarroel Celsi heeft een Bachelor Geschiedenis en Aardrijkskunde en een Master Leiderschap en Management. Tijdens haar studies ontmoette ze een groep Mapuche vrouwen die de kunst van het weven beheersen. Zij leerden haar verschillende lokale weeftechnieken aan zoals oa. de Wixal. Gabriela was in Centraal en Noord Chili workshopbegeleidster van deze inheemse weeftechnieken.

Zaterdag 9 en zaterdag 16 november van 10:00 tot 13:00

Professionele begeleiding van twee workshops: 50 euro
Materiaal: 20 euro (wol en weefgetouw van 40 x 45 cm en weefnaald)

Na afloop van de workshops neemt u uw weefgetouw en gewoven textiel mee naar huis.

Inschrijvingen: info@mundana.be

In februari gaan we verder met de workshopreeks en leren we over de Mexicaanse textielkunst.