top of page
IMG_5365.JPG

BOEKENCLUB (IN HET NEDERLANDS) - CAFÉ BRASILERO

Leesclub
17 augustus 2023
20:00

Café Brasilero opende de deuren in 1877 in Montevideo, Uruguay. De Uruguayaanse auteur en journalist Eduardo Galeano schreef er aan zijn favoriete tafel in de hoek van het kleine café. Tot vandaag de dag trekt Café Brasilero literatuurliefhebbers uit heel de wereld.

Na een mooie start van de Spaanstalige leesclub Café Brasilero, beginnen we in juni ook met onze Nederlandstalige boekenclub Café Brasilero. We bespreken zowel klassiekers als boeken van een nieuwe generatie jonge, en vaak vrouwelijke, Latijns-Amerikaanse auteurs.

We beginnen met de kroniek 'Dode Meisjes' van de Argentijnse auteur Selva Almada. 

Donderdag 29 juni om 20:00
Paardenmarkt 74, 2000 Antwerpen
Deelname: vrije bijdrage!

Het boek is te verkrijgen in Mundana Café, van woensdag tot vrijdag van 10:00 tot 16:00, en via onze webshop: https://www.mundana.be/product-page/dode-meisjes

Je kan het gesprek dat Lisa vorig jaar in november met Almada had hier lezen: 
https://www.mo.be/.../selva-almada-we-nemen-geweld-tegen...

Over de auteur: ‘Selva Almada (Argentinië, 1973) is een van de krachtigste stemmen van de hedendaagse Latijns-Amerikaanse literatuur én een van de invloedrijkste feministische intellectuelen van de regio. Ze verleidt met een stijl die zowel poëtisch als realistisch is. Haar literatuur doet je haren rijzen zonder dat de horror gevisualiseerd wordt.

‘In Dode meisjes onderzoekt Selva Almada drie vrouwenmoorden die in de jaren tachtig in het binnenland van Argentinië plaatsvonden en ongestraft bleven. De tekst leest als een kroniek die met verhalende elementen en autobiografische teksten van Almada gecombineerd wordt. 

Selva Almada’s scherpe pen vangt het onzichtbare in het zwart, de alledaagse vormen van geweld tegen meisjes en vrouwen worden onderdeel van een intens en levendig plot. Aan het begin van de epiloog presenteert ze een lange lijst van vrouwen die in 2014, het jaar waarin zij het boek publiceerde, zijn vermoord. Het verhaal gaat verder...’

Para interesad@s en nuestro club de lectura en español:
https://www.facebook.com/events/766651195140105/766651205140104/

Boekenclub (in het Nederlands) - Café Brasilero: Service
bottom of page